YAHOO NR 2 OUT

  • 3288600052CC7565Șefa Yahoo dă afară numărul 2

Cu o mulțime de laude, Henrique de Castro și-a început activitatea la Yahoo. Dar acum totul s-a dus, doarece fostul om al Google nu mai reușește să facă diferența pe piața de publicitate. Iar pentru plecarea sa concernul de pe internet trebui să îi plătească o mulțime de bani.

 

Șefa grupului, Marissa Mayer, îl înlătură dintre managerii de top pe Henrique de Castro, fostul număr 2 al grupului. Această modificare de personal este un pas costisitor pentru planurile lui Mayer de a readuce portalul de internet înapoi pe creștere. De Castro este unul din cei mai bine plătiți directori din Silicon Valley, sediul unora dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume. Cei de la Yahoo au declarat că acesta va pleca din companie în această săptămână. Iar compensațiile sale de plecare s-ar putea ridic până la 42 de milioane de dolari.

 

În urmă cu fix un an de zile Mayer l-a convins pe de Castro să schimbe tabăra în defavoarea Google. Această plecare este un alt semn pentru lupta pe care Mayer o duce cu trendurile în schimbare de pe piața de publicitate online. Grupul continuă să piardă cotă de piață în favoarea rivalilor Googl și Facebook. De Castro, Manager Publicitar de top la Yahoo și partener al unor mari agenții de publicitate din SUA, a fost pus sub presiune. El nu a reușit să convingă agenții de publicitate să cheltuie mai mulți bani pentru anunțurile de pe site-ul Yahoo și de pe aplicațiile mobile. Mark Mahaney, analist la banca de investiții RBC Capital Markets, a declarat că nu a existat nici un semn că o astfel de schimbare majoră urmează să apară. Deoarece compania a făcut puține progrese, tensiunile dintre Mayer și de Castro au început să apară după abia 2 luni.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Yahoo-Chefin-feuert-Nummer-zwei-article12088756.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 42