Yahoo se fasaie, sau despre cum sefa blonda a distrus un pioner al internetului

968e492bd5018f8a28cdfaa8b3f97943De multă vreme fostul gigant al internetului, Yahoo, se chinuie să supraviețuiască. Acum concernul caută o lovitură care să îl elibereze. La final Yahoo nu mai este un holding. Afacerea de bază se va vinde.

Pionierul internetului, Yahoo, așterne drumul pentru propria distrugere.

Contrar ipotezelor anterioare, fostul pionier al internetului nu se desparte de participația din cadrul gigantului chinez Alibaba. Mai degrabă va fi înființată o nouă companie în care să fie externalizate toate activitățile Yahoo, chiar și afacerile de bază ce includ motorul de căutare și publicitate online.

Pasul este o înfrângere pentru șefa concernului, blonda Marissa Mayer.

Snapshot 2015-12-11 09-23-33

Acțiunile Yahoo au crescut post-bursier cu aproape trei procente după efectuarea anunțului.

Yahoo valorează în prezent peste 32 de miliarde de dolari (29,5 miliarde de euro), cu toate acestea în special datorită participației extrem de profitabile în cadrul Alibaba. Concernul online s-a implicat în anul 2005 la comerciantul chinez cu o cotă de 40% și mai deține între timp 15% cu o valoare totală de 30 de miliarde de dolari.

Restul concernului Yahoo este practic lipsit de valoare.
Compania va fi formată doar din participațiile Alibaba. De asemenea va fi creată o nouă companie sub care vor fi mutate toate celelalte afaceri ale companiei. Acțiunile acestei noi firme vor fi împărțite apoi între acționarii actuali ai Yahoo.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Yahoo-klammert-sich-an-Alibaba-article16534566.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 + = 42