Yahoo trebuie să își avertizeze din nou utilizatorii

Merge tot mai prost: Yahoo trebuie acum să recunoască faptul că miliarde de conturi de utilizator au fost sparte fără ca atacatorii să aibe nevoie de parole. Concernul avertizează persoanele afectate, dar nu publică nici un fel de cifre.

După atacurile teroriste asupra a peste un miliard de conturi Yahoo, concernul avertizează că atacatorii au avut la acces la unele conturi fără parolă. În prezent sunt informați toți utilizatorii afectați, spune un purtător de cuvânt al companiei. Nu s-a precizat însă despre câte conturi este vorba.

Potrivit celor de la Yahoo hackerii s-au folosit de așa-numitele cookies. Acestea sunt folosite pentru a salva informații despre activitatea pe internet a utilizatorilor. Prin falsificarea unor pachete mici de date criminalii au avut posibilitatea de a pătrunde în conturi de Yahoo fără a fi necesară introducerea unei parole. Purtătorul de cuvânt al companiei a asigurat că aceste cookies falsificate au fost declarat nevalide și nu mai pot fi folosite pentru alte atacuri.

Yahoo a anunțat în luna decembrie a anului trecut că un hacker necunoscut a furat în anul 2013 date personale de la peste un miliard de utilizatori. În luna septembrie au fost publicate informații privind cel mai mare furt de informații suferit de o companie individuală, în anul 2014 fiind furate datele de la fix 500 de milioane de utilizatori Yahoo.

http://www.n-tv.de/technik/Yahoo-muss-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 12