Yellen: Fed ar trebui să “acționeze cu precauție” in legatura cu majorările ratei

_88991597_gettyimages-518011008

Seful Federal Reserve din SUA, Janet Yellen, a declarat ca Fed ar trebui să “acționeze cu precauție” înainte de a ridica ratele dobânzilor. Aceasta a spus că riscurile globale nu au fost de așteptat să aibă un impact profund asupra SUA, dar precauțiile rămân încă adecvate.

Evoluțiile globale și riscurile au obligat politicile să proiecteze o cale mai lentă a creșterilor ratei decât se aștepta inițial în decembrie, a declarat Yellen. Piețele din SUA au crescut în timpul discursului său de la Clubul Economic din New York. Tonul acesteia a fost similar cu cel al declarației Fed de la mijlocul lunii martie, când banca centrală nu a făcut nici o schimbare a ratelor și a ghidat așteptările spre un ritm de crestere mai lent după majorarea din decembrie.

Desi accentul discursului său a fost pus pe ratele dobânzilor, Yellen a abordat celelalte instrumente pe care Fed le are la dispoziție în cazul în care economia Statelor Unite va suferi un declin. Aceste instrumente neconvenționale – inclusiv achizițiile de active – au fost criticate pentru că au ajutat băncile, dar nu au stimulat economiile. Yellen a apărat utilizarea acestor instrumente, spunând că au contribuit la prevenirea recesiunii.

http://www.bbc.com/news/business-35921558

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 5 =