Yenul puternic încetinește afacerile Nissan

53067363

Din SUA, China sau Mexic concernul Nissan anunță cifre pozitive ale vânzărilor. Dar profitul scade, pentru că vânzările de pe piața autohtonă s-au redus iar votul Brexit pune presiune pe al doilea cel mai mare constructor auto japonez.

Nissan nu poate profita de pe urma succesului pe care îl are în țări precum SUA, China sau Mexic. Yenul puternic și vânzările slabe din Japonia au redus semnificativ rezultatul concernului japonez în prima jumătate a anului comercial curent. În trimestrul trecut profitul net s-a redus cu 15,5% la 146,1 miliarde de yen.

Dacă se ia în considerare jumătatea anului, atunci profitul Nissan a scăzut din aprilie și până în septembrie cu 13,3% pentru un total de 282,4 miliarde de yeni. Vânzările totale au scăzut cu 10,3% la 5,32 bilioane de yeni.

În special scăderea vânzărilor de pe piața autohtonă a afectat afacerile. În Japonia Nissan a vândut în al doilea trimestru doar 121.000 de automobile, deci cu 16% mai puține decât în același trimestru din anul precedent. Pe piața din SUA vânzările au scăzut doar cu 0,3% pentru un total de 385.000 de autoturisme.

Pentru anul comercial curent ce se va încheia la 31 martie 2017 Nissan își păstrează prognoza de profit la valoarea de 525 miliarde de yeni. Ar reprezenta un plus față de anul precedent de 0,2%. Vânzările se vor reduce cu 3,2% pentru un total de 11,8 bilioane de yeni.

Yenul puternic face ca mașinile produse în Japonia să fie mai scumpe pe piața mondială și astfel mai puțin atractive. Valoarea sa crește de ceva vreme contrar monedelor utilizate de cei mai importanți parteneri comerciali ai Japoniei. În special de la votul Brexit multă lume a început să vadă yenul japonez ca o investiție sigură.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Starker-Yen-bremst-Nissan-aus-article19028076.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 19 = 20