Yosemite devine primul parc național din SUA care folosește autobuze electrice

 

Yosemite National Park devine primul parc național din SUA care cumpără autobuze complet electrice pentru serviciu permanent în flota sa. Autobuzele nu doar că se conectează armonios cu natura, dar performanța lor este potrivită pentru drumurile accidentate.

Proterra Catalyst, operatorul autobuzelor, va opera pe tot parcursul anului, transportând aproximativ 1500 de vizitatori pe zi prin Valea Yosemite. Livrarea autobuzelor este de așteptat să se petreacă la finalul anului 2018. Situat în renumitul masiv muntos Sierra Nevada din statul federal american California, Yosemite reprezintă primul parc național care va adăuga autobuze cu zero emisii flotei sale pentru transport pasageri. Noile autobuze vor circula în regim permanent, fiind o soluție de transport prietenoasă cu mediul înconjurător.

Anul trecut, National Park Service (NPS) a înregistrat un număr de 331 de milioane de vizite. Doar în luna august, parcurile americane au atras 40 de milioane de oameni din toată țara, iar Yosemite a beneficiat de 610.000 dintre aceștia. Milioane de vizitatori aleg să vină în fiecare an la Yosemite de peste tot de pe glob, iar administrația parcului se bazează masiv pe flota lor de autobuze pentru a încuraja vizitatorii parcului să-și parcheze mașinile și să folosească transportul local cu autobuze pentru a se deplasa între obiective.

În anul 2001 parcul a început să înlocuiască flota sa de autobuze diesel cu vehicule ce sunt propulsate de sisteme hibrid diesel-electric. Yosemite duce lucrurile acum la un alt nivel, adoptând soluții de transport complet ecologice, precum vehiculele Proterra cu zero emisii, inclusiv autobuze propulsate de baterii. Ele își vor începe serviciul la finalul anului 2018 și vor opera pe tot parcursul anului, transportând până la 1500 de vizitatori zilnic prin Velea Yosemite.

Yosemite Becomes First National Park To Add Proterra Electric Buses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 − 30 =