Youtube lansează streamingul live cu video de 360 de grade

coachella-360-grad-1

Să participi la festivalul de muzică Coachella, la așa ceva visează mulți pasionați de muzică. Youtube pornește săptămâna aceasta streamingul live de muzică împreună cu videoclip 360 de grade și permite astfel vizionarea spectacolelor de la festival în toată lumea. Nu doar fanii Coachella vor putea să se bucure de această opțiune.

Nu poți fi peste tot. Că este vorba despre evenimente sportive majore, concerte speciale sau peisaje minunate din natură. De multe ori ne lipsesc banii sau timpul liber sau alte lucruri pentru a ne putea îndeplini dorința. Ca înlocuitor există acum transmisii live la televizor, în cinematograf sau pe internet. Dar în cele două dimensiuni ale lor, aceste imagini sunt doar o reprezentare foarte puțin fidelă a realității. Realitatea virtuală însă și videoclipurile panoramice 360 îi aduc pe utilizatori mult mai aproape de acțiunea de la fața locului și fac din experiența digitală una foarte apropiată de realitate. Dar acum cei de la Youtube mai fac un pas în acest sens și oferă imediat transmisii live cu vizualizare 360 de grade și sunet 3D. Cel mai interesant este faptul că utilizatorii nu nevoie de nimic special pentru a se bucura de aceste transmisii.

Festivalul Coachella este unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume. Mega evenimentul din California ce se întinde pe durata a trei zile atrage an de an mii de spectatori și numeroase celebrități. Vestea bună pentru toți fanii de acasă este faptul că în această săptămână se dă startul transmisiilor live în format 360 de grade, premiera tehnologiei este sărbătorită cu transmisii de la concertele festivalului Coachella.

 

http://www.n-tv.de/technik/Youtube-startet-360-Grad-Livestreams-article17518636.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 + = 29