Youtube se înarmează pentru bătălia cu Netflix

Youtube2

Youtube se pregătește pentru un atac asupra pieței de TV Online în valoare de miliarde. Filiala Google va cumpăra în secret filme de la Hollywood și seriale TV, pentru a încerca să detroneze liderul Netflix.

Youtube vrea să se implice puternic în afacerile cu streaming video și dorește bineînțeles să fure din cota de piață a Netflix și Amazon. Managerii Youtube s-au întâlnit lunile trecute cu studiouri de filme și producători de filme, pentru a negocia privind noi conținuturi, raportează Wall Street Journal, citând un insider.

Despre ce filme și seriale este vorba, acest lucru este încă neclar. Negocierile se găsesc într-o fază incipientă. Potrivit WSJ Youtube urmărește prin aceste discuții să cumpere material video premium pentru serviciul său video (Red) lansat de scurtă vreme. Aceste materiale video vor fi distribuite utilizatorilor pentru suma de fix zece dolari pe lună, fără că aceștia să fie deranjați de reclame, fiind posibil inclus de asemenea si streamingul de muzică. Red este momentan disponibil doar pentru SUA.

De multă vreme Youtube obține finanțare prin intermediul anunțurilor publicitare, care sunt redate înaintea videoclipurilor de pe site. Cu vânzarea de seriale și filme serviciul gratis de streaming se va concentra mai mult pe a deveni un ofertant de conținut plătit și va intra astfel în concurență directă cu Amazon sau Netflix.

Acolo un abonament costă astăzi 99 de dolari anual, deci tot aproximativ zece dolari pe lună. Dar Youtube vrea să se implice tot mai mult. Până în anul 2020 piața de televiziune online va depăși potrivit cercetătorilor pragul de 50 de miliarde de dolari, deci dublu față de cât valorează în prezent.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Youtube-ruestet-zur-Serien-Schlacht-mit-Netflix-article16491626.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 4