Youtube se luptă cu conținutul extremist

Portalul video Youtube vrea să acționeze mai puternic împotriva violenței și a extremismului după ce i-au fost aduse critici masive și presiuni politice. Mii de noi angajați ar trebui să se ocupe doar cu ștergerea conținutului interzis. Sisteme de inteligență artificială se află deja în funcțiune.

Concernul Google vrea să angajeze până la 10.000 de oameni care să se ocupe doar cu înlăturarea conținutului extremist de pe portalul său video Youtube. Directorul acestui portal, Susan Wojcicki a spus pentru ziarul britanic Daily Telegraph că personalul pentru aceste sarcini va fi extins, iar anul viitor numărul colegilor din acest departament va atinge 10.000.

Portalul a fost abuzat pentru a induce în eroare, pentru a manipula, pentru a hărțui și pentru a răni, spune Wojcicki. Între timp, compania a dezvoltat tehnologii care detectează videoclipurile cu conținut extremist sau conținut care pune în pericol siguranța copiilor. Sisteme de inteligență artificială ajută examintorii umani să elimine de aproape cinci ori mai multe videoclipuri. Între timp, 98% dintre acestea sunt evaluate de sisteme cu auto-învățare.

Doar săptămâna trecută Youtube a trebuit să elimine 150.000 de videoclipuri din secțiunea pentru copii, după ce utilizatorii portalului au postat acolo comentarii negative despre copii. Guvernul britanic a pus tot mai mare presiune asupra concernelor online după atacurile petrecute în Marea Britanie, pentru a se elimina complet orice fel de material radical.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Youtube-bekaempft-extremistische-Inhalte-article20166762.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 − 61 =