Youtube vrea să protejeze copii printr-o nouă aplicație

Pentru a proteja copii de conținutul video parțial nefiltrat de pe Youtube, concernul a pus în Germania bazele aplicației pentru copii “Youtube Kids”. Pentru părinți este o modalitate practică, iar în alte țări formatul are deja succes. Experții avertizează însă.

Platforma online YouTube își extinde oferta, pentru a implica mai mult copii și tinerii. În acest sens va fi utilă aplicația “YouTube Kids”, a cărui program este orientat special în direcția utilizatorilor tineri. Experții discută aprins cu privire la aplicația prietenoasă cu copii, pentru că nu exclude posibilitatea ca dezvoltarea copiilor să fie afectată în vreun fel.

Aplicația pentru smartphone și tabletă există deja din 2015 în SUA. Între timp ea este prezentă în 37 de țări și opt limbi diferite. Oferta înregistrează peste unsprezece milioane de spectatori pe săptămână, spune Cedric Petitpas de la YouTube.

Videoclipurile sunt oricum foarte apreciate de cei mici, spune Björn Schreiber de la Asociația FSM pentru autocontrol voluntar, care salută noua ofertă. Este important însă faptul că adulții se preocupă ca, copii să nu acceseze conținut problematic, spune Friedemann Schindler, conducătorul paginii Jugendschutz.net (protecția copilului). Aplicația de smartphone ar putea acoperi o lacună importantă pentru părinții germani.

Printre videoclipurile clasice din oferta pentru copii se numără desenele animate cu Heidi, Albina Maia și altele. Există și multe videoclipuri explicative. Căutarea de conținut poate fi făcută și prin comandă vocală, dar părinții o pot bloca complet la alegere. Aplicația se poate descărca din Google Playstore sau din App Store-ul celor de la Apple.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Youtube-will-Kinder-mit-neuer-App-schuetzen-article20020166.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =