YUAN VS EURO

1290477010Moneda Chinei câștigă în fața Euro

Moneda Chinei, yuanul, devine mai importantă. În finanțările comerciale clasice, firmele folosesc acum mai frecvent yuan decât euro.

China încearcă să facă moneda sa națională, yuan-ul, mai importantă pe scară internațională. În finanțarea comerțului clasic, a depășit chiar și euro, conform cifrelor recente de la rețeaua de comunicații financiare Swift. Aproape 9% din tranzacțiile comerciale tradiționale de finanțare (scrisori de credit) se bazează, prin urmare, pe yuani de acum încolo. În luna ianuarie anul trecut ponderea se situa sub 2%. Doar dolarul american este mai utilizat pe acest segment decât yuanul chinezesc. Dar distanța este imensă. Moneda americană deține la nivel mondial peste 80%. Cota monedei euro se ridică la aproape 7%.

Dezvoltarea reflectă importanța economică în creștere a Chinei. Țara este acum a doua cea mai mare economie a lumii, iar comerțul cu restul lumii este în creștere. Se pare de asemenea, că utilizarea yuanului este de asemenea promovată de guvernul de la Beijing, moneda este treptat liberalizată. În special în privința comerțului restricțiile au fost relaxate semnificativ. Diferența mare față de dolar arată faptul că yuanul este departe de a fi o monedă din lumea reală. În afara Asiei, doar companiile germane o folosesc într-o măsură semnificativă. Cele mai importante regiuni din clasificare Swift pentru moneda Chinei este chiar Hong Kong, Singapore și Australia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 24 = 26