Zâmbetul dimineții! Un om bun ajunge in Rai

Un om bun ajunge in Rai unde isi primeste aripioarele, primeste un loc pe un norisor pufos, harfa la mana si incepe viata de Rai: toata ziua apa face pic-pic-pic, albinutele baz-baz-baz, pasarelele cip-cip-cip. O zi, doua, trei, o saptamana, doua, o luna, doua, trei. Plictiseala mare asa ca se gandeste:
– Hai sa dau o raita pe-aici.
Vede pe panoul de anunturi: “Sejur in Iad: 7 zile pret 7 pene din aripi”. Isi smulge sapte pene din aripa si plateste pe loc, e suit in autocar si dupa o ora ajunge la poarta Iadului. Se deschid portile si apar cinci tipe supebe. Petrece sapte zile de superbe cu nebunii, distractii. Dar se temina zilele si se intoarce in Rai pe norisorul lui pufos, apa pic-pic-pic, albinutele baz-baz-baz, pasarelele cip-cip-cip. O zi, doua, o saptamana, doua, trei, o luna.
– Gata! Asa nu se mai poate. Ma duc sa-mi fac actele de transfer in Iad!
Dupa o saptamana primeste actele, se suie in autocar si ajunge la portile Iadului. Se deschid portile si apar sapte handralai cat dulapul de musculosi, il leaga si-l baga in cazan la fiert. Nu mai intelege nimic. Trece pe-acolo Prea Impielitatul si profitand de ocazie il opreste si-l intreaba:
– Cum cu o saptamana inainte a fost asa de de super cu gacigile si tot tacamul si acum e groaznic?
– Asta-i diferenta dintre turist si emigrant!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 1 =