Un turist viziteaza Spania. Plimbandu-se pe strazile Madridului intra in cel mai aratos restaurant. Se aseaza la masa si studiaza meniul. Se apropie chelnerul si intreaba: – Domnul ce serveste? – Va rog sa-mi aduceti cea mai scumpa si mai reprezentativa mancare spaniola. – Avem asa ceva, dar o sa va coste binisor. – Nu conteaza. Dar va rog sa fie ceva exclusivist! – Imediat! Cam intr-o ora vine chelnerul si-i aduce un tacam generos cu doua galuste cat pumnul, ornate cu cele mai deosebite ierburi si cel mai scump sos. Clientul le savureaza din plin. Multumit cere nota si zice. – Sa stiti ca n-am mai mancat nimic mai gustos. Cum se numeste acest fel de mancare? – “Corida”, domnule. Galustele alea delicioase nu sunt altceva decat testiculele taurului sacrificat astazi pe Plaza de Toros. Va costa 5 mii de euro. Uimit de pret, clientul achita, dar ramane, totusi, satisfacut. Peste o luna iar vine in Spania, intra cu prima ocazie in acelasi restaurant si fara sa astepte meniul, striga chelnerului cu un gest amical: – Prietene, “Corida”, te rog. Chelnerul da din cap afirmativ si solemn, dupa care ii aduce intr-o ora tacamul. De data asta galustele erau minuscule, dar la fel de bogat ornate. Turistul nostru le-a mancat si a cerut nota. – 10 mii de euro! – Pai cum se poate una ca asta! se mira clientul. O luna in urma mi-ai adus un tacam generos si acum imi aduci chestia asta minuscula la un pret dublu? – Stiti domnule, dumneavoastra aveti un noroc deosebit: astazi pe arena a fost ucis toreadorul.