ZBOR DIN SYDNEY

  • AP0902120948Nou aeroport la Sydney

Guvernul australian dă undă verde pentru construirea unui nou aeroport pentru metropola Sydney. Aeroportul International Kingsford Smith este complet încărcat.

 

Metropola australiană Sydney primește un al doilea aeroport internațional. Guvernul de la Canberra a dat undă verde pentru proiectul de construcție, a cărui dezbatere încheie o perioadă de decenii. Primul ministru conservator Tony Abbott a confirmat ca locație Badgerys Creek din vestul orașului Sydney. Construcția urmează să înceapă în 2016. Aceasta este o decizie așteptată de multă vreme și a fost ocolită de multe guverne succesive pentru prea multă vreme. Declarația aparține lui Abbott și a fost acordată reporterilor australieni.

 

Kinsford Smith Internațional Airport din Sydney este poarta de acces principală în Australia. Dar acesta suferă datorită problemelor în capacitate. Abbott a spus că toate studiile arată că metropola ar fi puternic subdeservită fără un al doilea aeroport. În plus, construcția va aduce creștere economică și noi locuri de muncă.

 

Costul estimat al aeroportului se ridică la aproximativ 2,5 miliarde de dolari australieni (1,7 miliarde de euro), ce vor fi suportați în principal de sectorul privat, declară Abbott. Iar construcția nu va fi recepționată mai devreme de mijlocul anului 2020.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Weiterer-Flughafen-fuer-Sydney-article12662696.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − 41 =