Zbor în jurul lumii în 39 de minute

Elon Musk dorește să zboare către planeta Marte cu un nou tip de rachetă. Proiectul ar trebui să fie finalizat în cinci ani de zile și va revoluționa lumea, spune CEO-ul SpaceX. Cu ajutorul acestei rachete zborurile pe distanțe lungi cu avionul vor fi un subiect de domeniul trecutului.

Ora 06:30 la New York. Într-o jumătate de oră se poate ajunge prin zbor direct la Shanghai. Pasagerii vor ajunge pe platforma plutitoare a rachetei amplasată pe East River cu ajutorul unui feribot. La ora 7:00 racheta decolează. Ea va atinge viteze de 27.000 de kilometri pe oră, sau de 21 de ori viteza sunetului, ajungând pe orbita Pământului. 39 de minute mai târziu ea aterizează pe Huangpu la Shanghai.

Ceva ce pare de domeniul fimelor SF, este pentru Elon Musk un scenariu plauzibil pentru viitor. Fondatorul companiei Tesla prezintă la Congresul Astronautic Internațional progresele companiei sale de zbor spațial, SpaceX și este impresionat că visele sale pot deveni realitate în curând: “Dacă vom construi o navă spațială care să poată zbura până pe planeta Marte, de ce să nu o folosim pentru a ne duce pe Pământ dintr-un loc în altul”.

Musk nu precizează cât de mare va fi capacitatea de transport în cadrul unui zbor cu destinație terestră, dar ne asigură însă că în acest fel călătoriile pe distanțe lungi vor putea fi reduse la circa 30 de minute sau mai puțin. Odată ce se părăsește atmosfera terestră, nu mai există la fel de multe obstacole, zborul nu mai este influențat de starea vremii. “În afara atmosferei orice vehicul zboară la fel de ușor ca pe o bucată de mătase”. Astfel că zborurile de la Londra la Los Angeles sau New York – Shanghai nu vor mai dura în viitor 11 sau 15 ore, ci maxim o oră. Musk a precizat pe Instagram că, costurile se vor apropia de cele ale unui zbor obișnuit.

http://www.n-tv.de/wissen/Der-39-Minuten-Langstreckenflug-article20059443.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 35