Zece adevăruri pe care le uităm prea uşor

10-Truths-We-Forget-Too-Easily

Este surprinzător cât de ușor poate fi să pierdem din vedere lucrurile importante din viață. Programul prea ocupat și rutinile săptămânale au tendința de a pune creierul pe pilot automat. Unele dintre adevărurile esențiale ale vieții nu trebuies neglijate. Păstrați această listă la îndemână și aruncati o privire în orice moment simţiti nevoia unui impuls.

1.A fi ocupat nu este egal cu a fi productiv
Să ne uităm la cei din jurul vostru. Toti par atât de ocupati, alergand de la intalniri la întâlniri, dar cu toate acestea, cât de mulți dintre ei sunt într-adevăr productivi, reusind într-adevăr la un nivel înalt? Succesul nu provine din mișcare și activitate. El vine prin concentrare, asigurându-ne că timpul nostru este utilizat în mod eficient și productiv.

2. Marele succes este precedat adesea de eşesc

Nimeni nu va experimenta adevăratul succes până când nu va învăța să îmbrățișeze eșecul. Greșelile deschid calea spre realizări prin faptul că ne atentionează atunci când suntem pe o cale greșită.
Cele mai mari progrese vin de obicei atunci cand te simti cel mai frustrat și mai blocat. Este aceasta frustrare care ne forțează să gândim diferit, să privim in ansamblu şi să descoperim solutia de care avem nevoie. Succesul necesită răbdare și capacitatea de a menține o atitudine bună.

3. Frica este sursa regretului
Când totul este spus și făcut, veți plânge sansele pe care le-ati avut si nu le-ati luat in consideraree. Este important să nu ne fie teama să ne asumăm riscuri. Am auzit de multe ori oamenii spun, “Ce iti poate face? Te va ucide? “Cu toate acestea, moartea nu este cel mai rău lucru care se poate întâmpla pentru tine. Cel mai rau lucru care se poate întâmpla este să te distrugi din interior în timp ce esti încă în viață.

4.Propriile valori trebuie sa vină din interior
Când sentimentul de plăcere și satisfacție sunt derivate din compararea cu alții, nu mai sunteți stăpânul propriului destin. Când te simți bine cu realizările tale, nu permite opiniile cuiva sau realizările acestora să te afecteze. În acest fel, indiferent de ceea ce alți oameni gândesc sau fac, auto-valoarea vine din interior.

5.Ești la fel de bun ca si cei cu care te asociezi
Ar trebui să te străduiesti să fii înconjurat de oamenii care te inspira, oameni care te fac sa vrei sa prosperi. Și probabil o faci. Dar ce se intampla cu cei care te trag în jos? De ce le permiti să facă parte din viata ta? Oricine te face să te simți fără valoare, anxios, sau neinspirat este o piedere de timp. Viata este prea scurta pentru a ne asocia cu oameni de genul acesta.

6. Viata este scurtă
Nici unul dintre noi nu putem garanta pentru ziua de maine. Cu toate acestea, atunci când cineva moare pe neașteptate ne determină să realizăm un bilanț al vietii noastre: ceea ce este cu adevărat important, cum ne petrecem timpul și modul în care tratăm alți oameni. Să ne amintim în fiecare dimineață când ne trezim că fiecare zi este un dar și o binecuvantare pe care am primit-o.

7.Nu trebuie să așteptați o scuză pentru a ierta
Ranchiuna sau evenimentele negative din trecut ruinează fericirea din prezent. Ura și furia sunt paraziți emoționali care distrug bucuria viații. Emoțiile negative crează un răspuns de stres în corp, iar mentinand stresul poate avea consecințe devastatoare pentru sănătate. Cercetatorii de la Universitatea Emory au arătat că o stare de stres continuă contribuie la hipertensiune arteriala si boli de inima.

8. Trăiești viața pe care ti-ai ales-o
Nimeni nu este o victimă a circumstanțelor. Nimeni nu te poate obliga să iei decizii și măsuri care functionează în contradicție cu valorile și aspirațiile tale.

9.Traieste in prezent
Nu vei putea ajunge la întregul potențial până când vei învăța să-ți trăiești viața în prezent. Nici o cantitate de vinovăție nu poate schimba trecutul, și nici o cantitate de anxietate nu poate schimba viitorul. E imposibil să fii fericit daca esti mereu în altă parte, în imposibilitatea de a imbratisa pe deplin realitatea (bună sau rea) a acestui moment. Pentru a putea reusi trebuie să faci două lucruri: acceptă trecutul şi incertitudinea viitorului.

10. Schimbarea este inevitabilă şi trebuie adoptata
Numai atunci când îmbrățișezi schimbarile poti găsi ceva bun in ele. Ai nevoie de o minte deschisă şi să fii pregatit pentru ceea ce va urma.

http://www.talentsmart.com/articles/10-Truths-We-Forget-Too-Easily-1712966151-p-1.html

One thought on “Zece adevăruri pe care le uităm prea uşor

  1. Pingback: De ce isi dau demisia cei mai buni angajati, oamenii nu părăsesc locurile de muncă, ei părăsesc managerii | scurt si la obiect

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 + = 94