Zece cele mai bune practici pentru a face o impresie bună

IMG_1375
Recunoaste: Si tu judeci oamenii. Fie că este vorba de tipul nou din camera de lângă tine, fata pe care o vezi mereu la telefon în hol sau persoana de la ghișeul de cafea, vei atașa cu o privire rapidă comportamentul cuiva la o impresie, buna sau rea. Iar tu te minți dacă crezi că alte persoane nu fac același lucru cu tine.

Deci ce gandesc alti oameni despre tine? Esti placut la prima vedere? Consiliul Young Entrepreneur ofera urmatoarele sugestii care te pot ajuta sa faci o impresie buna:

1. Zâmbeste.
Zambetul poate fi una dintre cele mai bune moduri de a face o impresie bună pentru oricine. Dacă abordezi o situatie fara un zambet ar putea crea o impresie negativă asupra unei situații potențial dificilă. Zâmbind te face să te simți mai fericit si te eliberează de emotiile rele.

2. Fii prezent.
Inceteaza sa mai cazi pe ganduri. Pune jos telefonul. Asculta. Dedica-te 100 la suta acelei persoane, și sunt șanse mari sa faci o impresie bună. Prezența ta este cel mai mare dar pe care îl poti oferi unei alte ființe umană.

3. Fii punctual.
Punctualitatea este crucială, mai ales în lumea afacerilor de astăzi cand toată lumea este ultra-ocupata și răbdarea lor este extrem de mica. Așa că arată respect și considerație prin faptul ca ajungi la timp.

4. Fii autentic.

Să fii tu însuți este primul mod pozitiv de a începe o nouă relație. Oamenii pot spune dacă nu ești autentic și, cu atât mai mult, nu e distractiv pentru tine să încerci să fii ceva ce nu ești. Nu încerca sa fii o persoana care crezi că publicul vrea să o intâlnească, mai degrabă ofera-le o șansă de a te cunoaste cu adevarat mai întâi.

5. Contactul vizual.
Deseori, oamenii devin prea focusati pe a face o impresie bună și uita de echilibrul conversației. Concentreaza-te asupra persoanei din fața ta și pune întrebări bine gândite care sa ii capteze atentia.

6. Afiseaza un limbaj al corpului încrezător.
Peste 70 la suta din ceea ce spunem este non-verbal. Cand stai jos afiseaza un limbaj al corpului încrezător, cu spatele si umerii drepti. Mișcă-te încet, lin și cu încredere ca și cum ai inota intr-un bazin. Când cineva iti face semn cu mâna, întoarce capul încet și formeaza un contact vizual direct. Aceste lucruri implică faptul că tu ești cineva care se ia în serios și esti încrezător în abilitățile tale – aceste trăsături le place tuturor să le vadă.

7. Adreseaza întrebări care demonstreaza că asculți.
Lucrul numarul unu despre care oamenilor le place sa vorbeasca? Ei inșiși. Asigura-te că adresezi întrebări care indica faptul că te interesează și că asculți. Acea persoană va vorbi 95 la suta si isi va aminti doar ce conversație mare ai avut.

8. Nu te uita la telefon.
În timpul primelor 10 de minute din intalnirea cu cineva, nu scoate telefonul afară si te uita la el. Concentreaza-te sa ramai prezent în conversație. Fiind perceput ca dezorientat, distras sau mai rău dezinteresat, nu numai că faci o impresie proastă, dar poate influenta părerile altora despre practicile tale in afaceri.

9. Demonstreaza interes.

În afaceri cei mai mulți oameni isi asuma că sunt mereu în căutarea unui unghi. În realitate, cele mai multe relații de afaceri care dureaza sunt realizate prin simplul fapt de a fi sincer în interacțiunile tale. Cel mai bun mod de a arăta un interes sincer fata de alți oameni este să vină la termeni cu realitatea că toată lumea are ceva unic de oferit.

10. Emana căldură sufleteasca.

http://www.success.com/article/10-best-practices-for-making-a-good-impression

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 6