Zece lucruri mai puţin cunoscute despre Prima Doamnă a Statelor Unite, Melania Trump

Melania Trump, wife of Republican presidential nominee Donald Trump looks on during the grand opening of the Trump International Hotel in Washington, DC on October 26, 2016. by Olivier Douliery/Abaca  | 568711_031 Washington

Melania Trump, wife of Republican presidential nominee Donald Trump looks on during the grand opening of the Trump International Hotel in Washington, DC on October 26, 2016. by Olivier Douliery/Abaca | 568711_031 Washington

Chiar dacă Melania Trump este îndeosebi cunoscută pentru cariera sa de model şi pentru că este soţia magnatului ajuns cel de-al 45-lea preşedinte al SUA, Donald Trump, imigranta născută în Slovenia deţine o mulţime de abilităţi mai puţin cunoscute de către publicul larg.

1. Melania este cea de-a doua Primă Doamnă care s-a născut în afara SUA, devenind cetăţean american în 2006, acelaşi an în care a dat naştere fiului său şi al lui Donald Trump, Barron. Ea a crescut într-un bloc comunist din orăşelul sloven Sevnica, iar părinţii săi erau muncitori la fabrică.

2. Melania a fost “descoperită” în 1987 de către renumitul fotograf Stane Jerko. Acesta a propulsat-o într-o carieră fulminantă de modeling, care a adus-o în cele din urmă pe Melania în SUA, în 1996.

3. La acea vreme era cunoscută ca Melanija Knavs, dar şi-a schimbat numele într-o sonoritate mai germană, Knauss, numele utilizat de aceasta de-a lungul carierei sale de model atât in Europa, cât şi în SUA.

4. Aceasta l-a refuzat iniţial pe Donald Trump când i-a cerut numărul ei de telefon la o petrecere din New York, în 1998 (Donald se afla la acea petrecere însoţit de o altă femeie. Totuşi, ea i-a cerut datele personale ale magnatului: “Dacă îi dădeam numărul meu, aş fi fost doar una din femeile pe care le suna”, a spus aceasta pentru revista GQ. Astfel, Trump i-a dat ei toate numerele sale, atât cele de afaceri, cât şi cele personale. Cuplul a început să îşi dea întâlnire şi s-a căsătorit în 2005.

5. Melania Trump vorbeşte cinci limbi străine. În afară de limba sa maternă, slovena, ea este fluentă în engleză, franceză, sârbă şi germană.

6. Modelul său de Primă Doamnă este Jacqueline Kennedy. “A avut un stil deosebit, elegant, simplu dar feminin”, a declarat Melania pentru Harper’s Bazaar.

7. Unul din punctele centrale pe care le are în vizor, în calitate de Primă Doamnă, va fi să ia poziţie faţă de fenomenul denumit “cyber-bullying” (intimidările pe internet).

“Cultura noastră a devenit prea răutăcioasă şi prea dură, în special pentru copii şi adolescenţi”, a declarat aceasta în timpul campaniei electorale. “Nu e în regulă când se râde de un băiat sau o fată de 12 ani, când este atacat sau agresat. E îngrozitor când se întâmplă acest lucru la locul de joacă şi este absolut inacceptabil când este făcut de cineva anonim care se ascunde pe internet.”

8. Înainte să ajungă rivali, Bill şi Hillary Clinton au participat la nunta lui Donald Trump şi a Melaniei în 2005. La acea dată, Hillary a declarat: “S-a nimerit să fiu în Florida, şi mi-am zis că va fi amuzant să merg la această nuntă, pentru că e mereu distractiv”. Nunta a fost una luxoasă, iar Melania a apărut pe coperta US Vogue în rochie de mireasă.

9. Pentru nunta sa din 2005, Melania a purtat o rochie creată de John Galliano. Nunta, inclusiv petrecerea, l-a costat pe Donald Trump 1 milion de dolari.

10. Melania şi-a lansat propria sa colecţie de bijuterii în 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 7