Zece lucruri pe care şefii grozavi la fac în fiecare zi

aaeaaqaaaaaaaahvaaaajdm4owrlmgjmlty5zjqtndbhys1in2iwlwjkmddiyzq2nwq0ng

Sefii grozavi ne schimba în bine. Ei văd mult mai mult în noi decât vedem noi înșine, și ne ajută să invăţăm să vedem şi noi acelaşi lucru. Ei au vise măreţe și ne arată toate lucrurile pe care le putem realiza.

Şeful bun împărtăşeşte informaţii. Unii șefi tind să creadă că fiecare informaţie pe care o împărtășesc le reduce puterea și autoritatea. De fapt, adevarul reprezintă exact opusul: sefii mari știu că schimbul de informații le dă putere angajaţilor lor.

Un şef grozav gandeşte mult inainte de a face angajări. Şefii răi nu gandesc prea mult inainte de a angaja o persoana, deoarece aceştia sunt interesați numai în modul în care acea persoană va performa. Şefii grozavi se gandesc la intreaga echipă. Ei recunosc faptul că angajații lor actuali vor trebui să lucreze cu noul angajat în fiecare zi, și ei caută pe cineva care va completa echipa.

Un sef mare caută și celebrează victorii. Şefii grozavi caută motive să-şi laude angajații , atât în privat cât și în mod public. Ei înțeleg că obținerea unui salariu nu anulează această necesitate inerentă de a te simți valoros și apreciat.

Un sef excelent respectă timpul angajatilor. Sefii buni nu-ți dau impresia că timpul lor este mai valoros decât al tău. Nu e ca şi cum ei sunt dispuși să se distreze la locul de muncă, dar nu o fac pe cheltuiala ta, creindu-ti stres în plus

Un sef grozav este empatic. Sefii buni isi vad angajatii ca fiind mai mult decât o extensie a lor înșiși.

Un sef excelent este responsabil. Sefii răi sunt rapizi în a arăta cu degetul în stânga şi dreapta atunci când ceva nu merge bine. Sefii grozavi înțeleg că o mare parte din munca lor este responsabilă pentru performanța echipei. Ei știu că acest lucru merge doar impreuna cu acceptarea unui rol de conducere.

Un sef excelent spune mulțumesc. Sefii răi cred ca munca este ceva ce angajații lor le datorează. La urma urmei, aceştia obtin salarii, nu? Este adevărat, dar sefii excelenti realizează că oamenii pun o mare parte din ei înșiși în munca pe care o fac. Ei spun mulțumesc, chiar dacă acesta este “doar o parte a muncii.”

Un sef excelent nu uită că oamenii au o viață în afara locului de muncă. Şefii mari nu uita niciodată că munca este doar un aspect al vieții angajaților lor. Ei nu uită că angajatii au familii, prieteni, hobby-uri, și alte interese și obligații în afara locului de muncă, de acea nu pun angajatii să lucreze suplimentar fără un motiv foarte bun. Și atunci când au un motiv bun, ei recunosc că cer un sacrificiu și îşi exprimă recunoștința în consecință.

Un sef excelent este un comunicator excelent. Se pare că unii șefi nu vor face nimic pentru a evita un raspuns direct. Ei nu doresc să spună ceva de care pot fi trasi la răspundere mai târziu. Alti sefi pur si simplu nu doresc să fie deranjati cu explicații clare și răspunsuri solide. Sefii mari spun ceea ce au de spus în mod clar, astfel încât oamenii nu trebuie să citească printre rânduri sau să ghicească semnificația lor reală.

Un sef excelent creează lideri. Ai observat vreodata cum toate avansarile provin din cadrul echipei unui manager? Acesta nu este un accident. Sefii buni lucrează la punctele forte ale oamenilor, iar atunci când angajații lor sunt pregătiți pentru noi provocări, ei îi trimit cu bucurie pe drumul lor.

https://www.linkedin.com/pulse/unique-things-great-bosses-do-every-day-dr-travis-bradberry

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 4