Zece miliarde pentru zece mașini noi

rtsq675

Producătorii auto germani se tem pentru viitorul lor. În legătură cu tema electromobilității alte concerne sunt la putere. Acum Daimler vrea să își asigure mai mulți bani și să aducă pe viitor mai multe modele pe piață. Orarul este însă ambițios.

Constructorul auto Daimler de la Stuttgart vrea să investească mai multe miliarde de euro într-o ofensivă pe piața automobilelor electrice. Până în anul 2025 vor fi dezvoltate zece noi automobile electrice, subliniază directorul de cercetare, Thomas Weber, într-o discuție cu publicațiile Stuttgarter Zeitung și Stuggarter Nachrichten. Pentru această ofensivă el vrea să investească zece miliarde de euro.

Daimler a prezentat la Salonul Auto de la Paris din luna septembrie conceptul său pentru un automobil cu propulsie complet electrică, denumit “Generation EQ”. Până în anul 2025 automobilele electrice ar trebui să constituie 15-25% din totalul vânzărilor. Trei din cele zece modele electrice planificate vor fi de tip Smart, spune Weber.

Iar în cazul capacității acumulatorilor, Daimler spune că va oferi cu mult peste cei 500 de kilometri autonomie cât era de așteptat anterior. Vor exista pe viitor baterii care să permită o autonomie de 600-700 de kilometri, subliniază în continuare Weber.

De asemenea, concernul demontează un raport potrivit căruia se planifică renunțarea la motoare diesel pe piața americană. Există în prezent verificări în desfășurare pentru a se putea lua această decizie, spune un purtător de cuvânt al concernului.

După informații prezentate de Spiegel, Mercedes-Benz studiază în prezent posibilitatea ca anul viitor să sisteze vânzările de automobile cu motoare diesel în SUA. Motivația este pusă pe seama faptului că vânzările de automobile diesel sunt foarte slabe pe piața americană. Potrivit purtătorului de cuvânt, sub un procent din totalul automobilelor diesel vândute de Daimler sunt vândute în SUA.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/10-Milliarden-Euro-fuer-zehn-neue-Autos-article19186896.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 9