Zece moduri de a începe ziua fără cofeină

Potrivit sondajului National Sleep Foundation Sleep in America, 43% dintre americani sunt “foarte probabil” sa consume cofeina pentru a ramane energici in timpul zilei.
Si noi cercetari arata ca dependenta de cofeina poate fi la fel de bine si genetica: Oamenii de stiinta au descoperit recent ca oamenii cu anumite variante de gena au baut aproximativ 40 de miligrame de cafea in plus pe zi, in comparatie cu persoanele cu diferite versiuni a genelor.
Indiferent dacă este vorba de cafea, ceai, sifon sau ciocolată, cafeina ajută la îmbunătățirea vigilenței și vă poate ajuta să vă simțiți mai treji prin creșterea nivelului de adrenalină, în timp ce reduceți substanțele chimice care încurajează somnul. Din păcate, aceasta poate sa saboteze încercările de a avea un somn bun.
Cafeina ca stimulant
În timp ce cofeina vă poate da energie aproape imediat, ea rămâne în organism timp de ore. De fapt, este nevoie de șase ore pentru ca doar jumătate din cofeina ingerată sa iasa din corp. Acest lucru face în mod esențial orice băutură plină de cafeină sau alimente consumate după prânz, un potențial vinovat în problemele de somn.
Iată câteva modalități de reducere a consumului de cafeină:

1.Cunoașteți ingredientele. Studiați ingredientele din alimente și băuturi și urmăriți cofeina. Cofeina este adăugată la multe sucuri și băuturi energizante.
2.Reduceți treptat consumul de cafeină. Planificați retragerea cofeinei în etape. “Cofeina este dependenta. Dacă aruncați o treime din cafeaua dvs. de dimineață astăzi, așteptați trei zile și apoi aruncați inca putin, astfel încât să beți jumătate, si sunteti la un inceput bun “, spune Susan Roberts, PhD, profesor de nutriție la Universitatea Tufts și Autor al Dietei “I”. “Dacă doriți să renunțați complet la aceasta, continuați să urmati pașii”. Această reducere va contribui la diminuarea simptomelor de abstinență din cofeină, cum ar fi durerile de cap, iritabilitatea și greața.
3. Adaugati apa la bauturile care conțin cafeină. Acestea vor avea în continuare gustul pe care îl bucurați, dar conțin o cantitate mai mică de cofeină și pot avea un risc mai redus de simptome de abstinență din cofeină.
4.Incercati ceva nou. Luați în considerare trecerea de la cafea dimineața la ceai. “Ceaiurile din plante sunt fine, dar ceaiul verde este cu adevărat sănătos”, spune Roberts.
5.Încercați decofeinizată. Treceți la cafea decofeinizata, sifon decafeinizat sau chiar mai sanatos, apă sau sucuri de fructe.
6.Nu adăugați cofeina la obiceiuri. Întrebați-vă dacă într-adevăr aveți nevoie de acea cupă extra dimineața târziu. Dacă răspunsul este nu, atunci treceti peste.
7.Încearcă ceaiul. Prepara ceai pentru o perioadă mai scurtă de timp pentru a reduce cantitatea de cofeină din el.
8.În loc de o ceașcă de cafea mare, data viitoare cumparati mica. Brodner: “O altă prudență: Chiar și acele băuturi zaharoase cu lapte [cum ar fi frappucino] conțin cofeină.” Cereți să fie făcută decofeinizata.
9.Amestecati cafeaua. Alternați o ceașcă de cafea cu o ceașcă de ceai din plante sau o cană de sifon sau apa.
10.Atentie la medicamentele pe care le folositi. Multe medicamente, în special remedii pentru durerile de cap și durerile menstruale, conțin cafeină. În cazul vostru incercati un alt tip.

http://www.everydayhealth.com/sleep/101/move-more-drink-less.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 6 =