Zece moduri de a stăpâni arta discuțiilor mici

Partea de discuții care se termină de obicei cu o tăcere incomodă. Indiferent dacă participați la un eveniment sau vă întâlniți cu un grup nou de prieteni, evitati intrebarile “Deci, ce faceți?” Sau “Vremea e frumoasa, nu credeți?” și optați pentru ceva mai mult plin de sens.

Cele mai inteligente sfaturi de conversație, le sugereaza Consiliului Young Entrepreneur si sunt:

1. Relaxați-vă și fiți prezenți în conversație.
Decat să încercați să planificați ceea ce veți spune în continuare, mai degraba relaxați-vă și concentrați-vă asupra a ceea ce spune de fapt cealaltă persoană. Asculta. Fiți prezenți în conversație și cealaltă persoană va observa. Ei se vor simți apreciați și conversația va decurge natural.

2. Documentati-va mult.
Cu cat citesti mai mult, cu atat mai multe detalii sau fapte pe care le ridici, se pot transforma in materiale de conversatie. Poate fi din mediul online sau din cărți și jurnale, dar te poate ajuta să conduci o conversație cu cineva despre care nu știi prea multe.

3. Fiti interesati de lucruri interesante.
Oamenii nu au nimic de spus pentru că nu par să aibă interese. Acest lucru ii face neinteresanti. Cu toate acestea, persoanele cu hobby-uri și interese par întotdeauna să aibă un subiect sau o opinie pe care să le împărtășească și pot folosi acest lucru ca punct de lansare în discuție.
416/5000

4. Adresati întrebări minuțioase, apoi continuați.
Adresati întrebări minuțioase și ascultati răspunsurile. Apoi continuati cu întrebări bazate pe răspunsurile lor. Discursul tau plictisitor va evolua rapid în ceva semnificativ.

5. Puneți întrebări și ascultați.
Oamenilor le place să vorbească despre ei înșiși. Adesea, este vorba despre citirea între linii și despre ascultarea a ceea ce nu spun pentru a înțelege bine tipul de persoană cu care ai de a face, ce doreste și cum poti furniza această nevoie.

6. Întreabă despre viața unei persoane, nu despre slujba ei.
Întrebări ca aceasta deschid ușa unor conversații mai interesante. În cazul în care răspunsul inițial al persoanei este legat de muncă, poti urmari următoarea întrebare: “Ce faceți in timpul liber?”

7. Cunoasteti-le povestea.
Toată lumea are o poveste de spus și dacă îi permiteți sa o faca va incepe procesul de construire a unei relații puternice și semnificative.

8. Externalizați focalizarea.
Puneți întrebări, răspundeți la răspunsuri și, dacă vreți să vă lăsați în vreun fel alte lucruri de spus, faceți un comentariu despre arhitectură, lucrările de artă de pe pereți, orice. Lumea este plina de subiecte despre care să vorbiți dacă incetati sa mai fiti ingrijorati și vă mișcați centrul de focalizare departe de starea voastră mentală și emoțională.

9. Impartasiti ceva foarte cinstit.
Dacă doriți să purtati o discuție scurta împărtășiți ceva foarte cinstit cu privire la un subiect relevant pentru voi. Când lăsați jos garda, veti avea mai multe conversații autentice și productive care se pot transforma în conexiuni semnificative.

10. Găsiți lucruri in comun.
Încercați să găsiți ceva ce aveți în comun cu persoana și interesul vostru va fi autentic. Căutați orice: orașul natal, colegiu, sport, animale. Încercați să identificați ceva despre persoana cu care vorbiti; Acest lucru va face ca vorbele mici să fie mai ușoare și autentice.

http://www.success.com/article/at-a-loss-for-words-10-ways-to-master-the-art-of-small-talk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 27