Zece obiceiuri tulburătoare ale oamenilor nefericiți cronic

10-Troubling-Habits-of-Chronically-Unhappy-People

Fericirea vine în atât de multe forme diferite, care pot fi greu de definit. Nefericirea, pe de altă parte, este ușor de identificat; tu stii când o vezi, și știi cu siguranță, atunci când a dat de tine. Nefericirea este letala pentru cei din jurul nostru, la fel ca şi fumatul pasiv. Faimosul studiu realizat de Terman Study de la Stanford, a urmărit subiectii timp de opt decenii si a constatat ca timpul petrecut în jurul oamenilor nefericiti este legat de sanatatea precară si o durata de viata mai scurta.

Fericirea are mult mai puțin de-a face cu situații de viață decât s-ar putea crede. Un studiu realizat de Universitatea din Illinois a descoperit ca persoanele care castiga cel mai mult (mai mult de 10 milioane de dolari anual) sunt doar puţin mai fericite decât cei care lucrează pentru ei. Circumstanțele vieții au puțin de-a face cu fericire. Psihologii de la Universitatea din California, care studiază fericirea au constatat ca genetica si circumstantele de viata reprezintă doar aproximativ 50% din fericirea unei persoane. Restul vine din interiorul fiecărei persoane.

Nefericirea te poate lua prin surprindere. O mare parte din fericirea ta este determinată de obiceiurile (în gând și faptă) pe care trebuie să le monitorizezi îndeaproape pentru a fi sigur că ele nu te trag in jos. Anumite obiceiuri duc la nefericire mai mult decât altele. Ar trebui să fii deosebit de precaut la cele zece obiceiuri care urmează, deoarece acestea sunt cele mai grave.

      1.Așteptând viitorul. Spunându-ţi ţie “Voi fi fericit când …” este una dintre cele mai simple obiceiuri care duc la nefericire. Nu îţi petrece timpul asteptând ceva care nu este dovedit că va avea vreun efect asupra stării tale de spirit. Concentrează-te în schimb pe a fi fericit chiar acum, în prezent, pentru că nu există nici o garanție a viitorului.

  1. Să petreci prea mult timp și efort pe “dobândirea de lucruri.” Oamenii care trăiesc în sărăcie extremă experimentează o creștere semnificativă de fericire, atunci când situația lor financiară se îmbunătățeşte. Există o multime de cercetări care arată că lucrurile materiale nu te fac fericit.

  2. Să stai în acasă. Cand te simti nefericit, este tentant să eviti alte persoane. Aceasta este o mare greșeală, deoarece socializarea chiar și atunci când nu te bucuri de ea, este benefică pentru starea ta de spirit. Cu toții avem acele zile în care nu vrem să vorbim cu nimeni, dar în momentul în care acest lucru devine un obicei, acesta distruge starea ta de spirit. Recunoaște când nefericirea te face anti-social, treci peste, și vei observa diferența imediat.

  3. Să te vezi pe tine însuti victimă. Oamenii nefericiti tind să opereze din poziția implicită că viața este atât de grea și le scapă de sub control. Nu ești singura persoană care experimentează lucruri rele, și tu ai control asupra viitorului tău, atâta timp cât esti dispus să iei măsuri.

  4. Pesimismul. Problema cu o atitudine pesimistă, dincolo de faptul că afectează starea de spirit, este că devine o profeție care se îndeplinește: dacă ne așteptăm la lucruri rele, esti mult mai probabil să avem si parte de ele.

  5. Sa te plangi non stop. În sine, să te plangi este un comportament deranjant, precum și atitudinea pe care o precede. În timp ce vorbesti despre ce te deranjeaza te poate face sa te simti mai bine, însă există o linie fină între efectul terapeutic și cel de alimentare a stării de nefericire.

    7.Exagerand gravitatea lucrurilor. Lucruri rele se întâmplă tuturor. Diferența este că oamenii fericiti le văd ca pe ceva temporar, dar oamenii nefereiciti le văd ca pe ceva negativ, ca o dovadă în plus că viața este grea pentru ei.

      8.Incercarea de a ascunde problemele. Oamenii fericiti sunt responsabili pentru acțiunile lor. Atunci când fac o greșeală, ei îşi asumă. Oameni nefericiți, pe de altă parte, cred că problemele și greșelile ii vor pune în pericol, așa că încearcă să le ascundă. Problemele au tendința de a se dezvolata atunci când sunt ignorate.

  1. Nu fac nimic pentru a îmbunătăţi lucrurile. Deoarece oamenii nefericiți sunt pesimiști și simt o lipsă de control asupra vieții lor, ei tind să se așeze din nou și să aștepte ca viața să le ofere ce vrea. În loc de a stabili obiective pentru a imbunătaţi situatia, stau si asteaptă, iar apoi se întreabă de ce lucrurile nu se schimbă niciodată.

    10.Invidia. Gelozia și invidia sunt incompatibile cu fericirea. Intr-un studiu, cei mai mulți subiecți au declarat că le-ar fi în regulă să facă mai puțini bani, dar numai în cazul în care toți ceilalți fac la fel. Acest tip de gândire nu te poate face fericit , iar cel mai adesea, are efectul opus.

http://www.talentsmart.com/articles/10-Troubling-Habits-of-Chronically-Unhappy-People-2147446628-p-1.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − 43 =