Zece sfaturi in stabilirea celor mai importante scopuri ale tale

tipsforsettingyourgreatestgoals

Cuvântul “scopuri” poate fi intimidant. Acesta se poate simți atât de arogant incat tine oamenii deoparte chiar si de la inceperea procesului. În schimb, gandeşte-te la aceste obiective, sau scopuri, ca la o listă de rezolvat cu termene limită

Pui termenele limita pe mâine? Sau săptămâna viitoare? Desigur că nu. Aceasta este o lista de rezolvat pentru tot restul vieții tale. Obiectivele pot fi adăugate, scăzute și, cel mai important, bifate de pe listă pe măsură ce treci prin viața ta.

Iată o listă cu cateva sfaturi care te vor ajuta in stabilirea si apoi rezolvarea a celor mai importnate dintre obiective:

  1. Obiectivele cele mai importante trebuie să fie ale tale.

Nu ale soțului tău. Nici ale copilului sau angajatorului. Trebuie sa fie pur si simplu ale tale. Când permiti altor oameni sa determine definiția succesului pentru tine, îţi sabotezi propriul viitor.

  1. Obiectivele tale trebuie să însemne ceva pentru tine.

Atunci când scrii obiectivele, trebuie să te întrebi, Ce e cu adevărat important pentru mine? La ce sunt eu pregătit să renunți pentru a face acest lucru?

Motivele pentru trasarea unui nou curs de acțiune iţi dau unitate și energie pentru a te trezi în fiecare dimineață.

  1. Obiectivele tale trebuie să fie specifice și măsurabile.

Generalizări vagi și declarații superficiale nu sunt suficient de bune. Fii specific.

  1. Obiectivele tale trebuie să fie flexibile.

Un plan flexibil te împiedică să te simţi sufocat și îţi permite să profiti de oportunități reale, care iti vor aparea in cale in viitor.

  1. Obiectivele tale trebuie să fie o provocare.

Fortează-te pentru a sări afară din zona de confort pentru a dobândi acea energie și curaj.

  1. Obiectivele tale trebuie să fie aliniate cu valorile tale.

Acorda o atenție deosebita intuitiei tale. Atunci când stabilesti un obiectiv care contrazice valorile tale, ceva în interior se va crapa.Fii atent.

  1. Obiectivele tale trebuie să fie bine echilibrate.

Asigura-te că incluzi zone care permit timp de relaxare, să te distrezi și să te bucuri de oamenii din cel mai apropiat cerc.

  1. Obiectivele tale trebuie să fie realiste.

Fii expansiv, dar nu fi ridicol. Daca ai 1.30 m inaltime, nu vei juca, probabil, în NBA. De asemenea, asigura-te că iti acorzi suficient timp pentru a ajunge acolo.

  1. Obiectivele tale trebuie să includă contribuție.

Din păcate, mulți oameni sunt atat de prinşi în urmărirea scopurilor lor, încat nu mai au timp în sa da ceva înapoi societății. Plaseaza acest lucru în programul tău obiective.

  1. Obiectivele tale trebuie să fie sprijinite.

Chiar si selectiv împărtășeşte câteva dintre visele tale, cu un număr de oameni, sau împărtășeşte toate visele cu un numar redus de oameni. În ambele cazuri, creezi o rețea de sprijin și responsabilitate pentru tine.

http://www.success.com/article/10-tips-for-setting-your-greatest-goals

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 28