Zeci de câini nordici au făcut spectacol în Pasul Tihuța, la un concurs internațional de atelaje canine

IMG_0775

Zeci de câini nordici din rasele Husky, Malamut, Samoyed și de Groenlanda au făcut spectacol timp de două zile în Pasul Tihuța din Munții Bârgăului, la prima ediție a unui concurs internațional de atelaje canine organizat de Asociația chinologică Bistrița-Năsăud și Asociația Tășuleasa Social.

Frumusețea și talentele acestor animale au atras numeroși curioși în zona în care s-a organizat concursul, în special cei mici dorind să se afle cât mai aproape de câini.

În concurs s-au înscris 24 de echipaje din România, Republica Moldova și Bulgaria, care au avut de parcurs trasee a câte patru, respectiv 11 kilometri.

IMG_0776

Printre concurenți s-a numărat și o adolescentă de 15 ani, Rebeka Barodi, care participă încă de la vârsta de nouă ani în astfel de competiții și care chiar a reușit să obțină locul întâi la categoria la care s-a înscris, dar și un premiu special din partea juriului.

Un alt câștigător a fost preotul romano-catolic din comuna bistrițeană Rodna, Kiss Attila, care, de asemenea, are în spate aproape zece ani de competiții și care a obținut până acum un titlu de vicecampion mondial și două de campion european.

Participanții și-au arătat dorința de a reveni în Pasul Tihuța și anul viitor și de a transforma această competiție într-o tradiție, lucru care, speră ei, îi va ajuta și să obțină recunoașterea acestei ramuri sportive de către ministerul de resort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =