Zenfone AR ne arată cum va arăta viitorul

Asus Zenfone AR este un smartphone unic: acesta suportă platforma VR de la Google și aduce în același timp tehnologia Tango Augmented Reality în format de buzunar. Ce posibilități oferă aceste două platforme? Și ce mai are de oferit modelul de top de la Asus?

Extinderea realității sau înlocuirea ei cu o realitate virtuală, acestea sunt două teme importante în prezent în industria de electronică pentru divertisment. Google joacă pe ambele fronturi: concernul a prezentat încă din 2016 conceptul pentru propria platformă de Virtual Reality, inclusiv ochelari VR. Proiectul Augmented Reality de la Google, a cărui obiectiv este extinderea realității vizibile prin elemente virtuale, se numește Tango. Asus Zenfone AR este unul dintre primele smartphone-uri care suportă atât Daydream cât și Tango. Deci o caracteristică deosebită.

Acest smartphone mare și performant va trezi interesul încă de la prima vedere. De acest lucru se asigură și cutia în care este ambalat dispozitivul de test. Acesta este neobișnuit de mare și greu. Motivul este faptul că Asus vrea să își prezinte cât de bine posibil acest super-telefon, astfel că a inclus în pachet nu doar smartphone-ul ci și o pereche de căști in-ear de bună calitate și un Daydream View de la Google. Ochelarii VR cu țesătură reprezintă un bilet de intrare în lumea VR de la Google.

Pachetul de test este bine echipat, mesajul este clar, că Zenfone AR cere să te joci cu el. Doar o privire scurtă asupra datelor tehnice ne dă impresia că este capabil să ofere cea mai bună experiență de gaming mobil: un display AMOLED cu rezoluție 2560×1440, ceea ce îl face compatibil cu tehnologia VR. Procesorul Snapdragon 821 este un model din anul precedent, dar încă potent și optimizat pentru rularea VR și AR, spun cei de la Asus. Atunci când acest smartphone a fost construit nu era lansat pe piață noul mode, Snapdragon 835. Memoria de lucru din dispozitivul de test este de “doar” 6 GB – Asus spune că versiunea finală ce va fi lansată pe piață va prezenta 8 GB. Premise excelente pentru ca rezultatele din teste să fie confirmate.

http://www.n-tv.de/technik/Zenfone-AR-zeigt-die-Zukunft-schon-jetzt-article19906896.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =