Zetsche de la Mercedes, câștigă cu două milioane de euro mai puțin

În anul 2015 CEO-ul de la Daimler, Dieter Zetsche, a fost cel mai bine plătit CEO al unui concern ce face parte din DAX. Chiar dacă la constructorul auto afacerile au mers foarte bine în continuare, el primește semnificativ mai puțin pentru anul trecut.

Directorul Daimler, Dieter Zetsche, primește pentru anul trecut cu mai bine de două milioane de euro mai puțin decât pentru 2015. Managerul va încasa 7,6 milioane de euro după 9,7 milioane de euro cu un an mai devreme, după cum reiese din raportul comercial al concernului DAX. Daimler și-a atins obiectivele fixate de conducere pentru anul 2016. Parte din remunerația variabilă depinde de profitul operațional, care datorită costurilor excepționale ocazionate spre exemplu de airbag-urile Takata și cele pentru proceduri legale au scăzut la 12,9 miliarde de euro.

Chiar și compensația pe baza acțiunilor a rămas ceva mai slabă, pentru că acțiunile Daimler pentru anul 2016 au valorat mai puțin ca și în anul 2015. Toți directorii au trebuit să accepte reduceri pentru anul trecut. Managerul nu va primi însă toți banii odată. Pentru că remunerația se compune din părți fixe și variabile. Cea din urmă este compusă din componente pe termen lung, a căror valoare este determinată de dezvoltarea concurenței și se poate modifica pe parcursul anilor.

Chiar și angajații Daimler vor primi o primă mai redusă decât în anul precedent. Cei 130.000 de angajați cu acte în regulă din Germania vor primi în acest an 5400 de euro, în anul precedent prima s-a ridicat la 5650 euro. La nivel mondial Daimler deținea la finalul anului trecut 282.488 de angajați, după 284.015 anul precedent.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Zetsche-verdient-zwei-Millionen-Euro-weniger-article19702746.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 2 =