Zidul lui Trump ar afecta și animalele

Un zid neîntrerupt de-a lungul graniței americane cu Mexicul ar reprezenta o limită nefavorabilă și pentru animale. Există deja astăzi probleme în această regiune, care este renumită pentru biodiversitatea sa.

De la broasca californiană cu picioare roșii la felinele Jaguarundi – bogăția graniței americană-mexicane este imensă în privința faunei. În partea cea mai sudică a statului federal Texas, cum ar fi în regiunea văii Rio-Grande, trăiesc mai multe specii de animale decât în oricare altă regiune din America de Nord. Peste 700 de specii de vertebrate există în rezervația naturală Lower Rio Grande Valley, care se întinde în partea de est a graniței, de-a lungul Golfului Mexic.

Dar începând cu anul 2009 acolo exisstă un gard care limitează granița și care prezintă doar pasaje înguste, trecând chiar prin interiorul rezervației. Are o înălțime de cinci metri, fiind asamblat din plăci de oțel, el are rolul de a împiedica contrabandiștii și imigranții ilegali să pătrundă în SUA din sud. Datorită numeroaselor meandre și a pericolului de inundare, gardul nu urmărește delimitarea râului, astfel pe alocuri există câteva mile din rău care trec prin țară.

Oamenii de știință acuză de ani de zile efectele negative pe care acestea bariere le au pentru animale. Deoarece trecerile sunt realizate pentru animale mari, cum ar fi mufloni sau puma, micilor animale le lipsește protecția vegetației. În alte locații au fost observați bizoni care încercau să treacă peste gardurile de sârmă ghimpată în căutare de hrană și apă.

http://www.n-tv.de/wissen/Trumps-Mauer-wird-auch-Tiere-trennen-article19713522.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 1 =