Zilierii, tăiați de la ajutoare sociale dacă nu muncesc în ferme

hjg
Ajutoarele sociale acordate de stat îi lasă pe fermieri (și nu numai) fără forță manuală de muncă. Zilierii se găsesc din ce în ce mai greu, încurajați fiind de banii acordați ”pe degeaba” de primării iar legislația dură privind înregistrarea muncitorilor cu ziua este foarte greoaie!

Emil Dumitru, președintele Federației Naționale Pro Agro, are o propunere interesantă privind munca zilierilor și plata ajutorului social.

”Noi trebuie să luăm modelul Ungariei. Acolo, eu firmă privată, merg și cumpăr niște buline pe care le aplic pe un carnet de zilier și trebuie să vedem cum facem cu ajutoarele sociale. Dacă mâine vine cineva la muncă și îl trec în registrul zilierului a doua zi el este tăiat de la ajutorul social.

Oricum, acest mecanism așa cum este el reglementat de Legea 416 este unul care încurajează nemunca în mediul rural și ar trebui foarte clar să se afișeze o listă la primărie cu oamenii disponibil în ziua respectivă pentru că la legea zilierilor, astăzi așa cum este, este una foarte greoaie.

Dacă nu vor să vină și refuză ei personal ar trebui să le fie tăiat ajutorul social. Noi în România ar trebui să încurajăm munca nu lenea!”, a declarat Emil Dumitru în cadrul emisiunii ”Viața Satului” de la TVR 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 1 =