Zona euro a scăpat de deflaţie

_82668372_82668371

Zona euro a scăpat de deflaţie

Prețurile de consum din zona euro au spulberat îngrijorările de deflație în luna aprilie, după patru luni, datele oficiale au aratat, creșterea speranțelor de redresare economică în Europa. Rata inflației în cele 19 națiuni care folosesc moneda euro a fost de 0% în luna aprilie, de la o rata de -0,1% în luna martie. Eurostat a declarat că, vor fi reduse în continuare costurile energetice pentru a imbunătăţii traiul. Prețul energiei din zona euro a scăzut cu 5,8% în luna aprilie, un ritm ușor mai lent decât scăderea de 6% înregistrată în luna martie.

Inflația în sectorul serviciilor a fost de 0,9% în luna aprilie, comparativ cu 1% în luna martie, cu o creștere de 0,3 puncte procentuale la alimente, şi de 0,9% la alcool și tutun, conform estimărilor. Banca Centrală Europeană a declarat că măsurile de politică par să fi alungat spectrul de deflație din zona euro.

În ianuarie, BCE a anunțat un program de 1,1 trilioane d euro în achiziționare de obligațiuni pentru a redresa economia. Între timp, Eurostat a declarat că rata șomajului din zona euro a rămas stabilă, la o ajustare sezonieră de 11,3% în luna martie comparativ cu luna februarie şi faţă de 11,7% înregistrat în luna martie 2014.

http://www.bbc.com/news/business-32528129

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 7 =