Zuck…. MAI BOGAT

  • 1-mark-zuckerberg.giZuckerberg vinde acțiuni Facebook de 1,7 miliarde de dolari

Afacere de miliarde pentru fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg. Acesta vinde acțiuni ale rețelei sale sociale în valoare de 1,7 miliarde de dolari, alegerea momentului fiind înțeleaptă.

 

Mark Zuckerberg se folosește de prețul ridicat al acțiunilor Facebook și face bani. La un an și jumătate după IPO, cea mai mare rețea de socializare din lume a vândut cel mai mare pachet de acțiuni al ei. La închiderea pieței de miercuri câștigul se situa la aproximativ 2,3 miliarde de dolari (1,7 miliarde de euro). Zuckerberg oferă spre vânzare 41,4 milioane de acțiuni, dar în insență, face acest lucru doar ca să fie capabil să achite taxele care sunt datorate pentru o altă afacere. El controlează acum 62,8 % din voturi, față de 65,2 % cât avea înainte.

 

Momentul ales pentru vânzarea titlurilor este unul avantajos. După ce titlurile Facebook au suferit o scădere bruscă la puțin timp după IPO, în ultimele luni aceștia au raportat o creștere rapidă. Prețul valorilor mobiliare listate la tranzacționare a ajuns la un constat 55,57 dolari, deci aproape de un maxim istoric. Prețul de emisiune la IPO-ul din luna mai a fost 38 de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 21